Thursday, March 3, 2011

eh betul kah? 2.


fakta:

gaji pengendali kren menara sama dengan gaji pegawai tinggi kerajaan kelas profesional.

~hoih~


23 comments:

Daddy Ziyyad said...
[Reply to comment]

Fakta juga:

-gaji pemandu lori tanker minyak professional ialah sekitar 6000 minimum.

bujal X said...
[Reply to comment]

@Daddy Ziyyad

fakta lagi.

kerja lori tanker buat sprema jadi tak berkualiti.

kucingorengemok said...
[Reply to comment]

apo bondo yang ekau berduo cakap ni?

gedek! said...
[Reply to comment]

Gaji blogger?

alien said...
[Reply to comment]

apa lah korang ngarut ni

Irwan said...
[Reply to comment]

salam. maafkan saya cik bujal, tapi tak puaslah tengok gambar. dahalang-alang, taruk la banyak sikit...minimum 3 ke? cadangan jer...

anyway, semoga blog ini berjaya!

Kaseh said...
[Reply to comment]

fakta lagi.

kerja lori tanker buat sprema jadi tak berkualiti <---- betol kah bujal?? takmo cari driver lori tanker la camnih..wakakak..

bujal X said...
[Reply to comment]

@kucingorengemok

eh~~syuh~syuh~haha~~

bujal X said...
[Reply to comment]

@gedek!

kurang rm 2 dari gaji menteri.betul.

bujal X said...
[Reply to comment]

@alien

cadangnya nak mencarut sekali~haha~

bujal X said...
[Reply to comment]

@Irwan

houih~~penghormatan bila kamu datang blog saya~insyaallah nanti saya up lagi~~tq~~

bujal X said...
[Reply to comment]

@Kaseh

betul la~~asyik terkepit panas atas jalanraya~~haha~~

kakcik said...
[Reply to comment]

Risiko yang dihadapi oleh pemandu kren adalah lebih tinggi....

bujal X said...
[Reply to comment]

@kakcik

haha~~betul~~

PUTUBAMBU said...
[Reply to comment]

ntah...betullah kot..
padanlah ngan risiko yg dihadapinya

miloais said...
[Reply to comment]

gaji tinggi sbb -
a) skilled workers
b) kena ada lesen utk operate kren (depend on types of crane gak le...different type - different license)
c) kena ada sijil kursus keselamatan dari DOSH n NIOSH
d) kerja yang bermusim - selalu akan dapat gaji tinggi untuk menampung masa tak ada kerja <--- ni selalu majikan guna pakai alasan ni!
e) high risk job - esp kalu operate tower crane - thus the insurance coverage tinggi

emmmm... dah lupa lah.... hanya ingat yg tu jer

Puan Capa said...
[Reply to comment]

ye ke???baru aku tau.

azieazah said...
[Reply to comment]

Gaji tu sebahagiannya kena bayar insurans...

bujal X said...
[Reply to comment]

@PUTUBAMBU

gayat wo~~~haha~

bujal X said...
[Reply to comment]

@miloais

eh makcik pernah kerja macamtu kah?

bujal X said...
[Reply to comment]

@Puan Capa

apsal banyak sangat bgenda yang kamu tak tahu ni??

bujal X said...
[Reply to comment]

@azieazah

eh bukan bos bayar kah?

DeLancrettLurpak said...
[Reply to comment]

cool! tapi bab "kerja ini bermusim" tu yang payah tu..